ICT vacatures binnen LanSolutions

Vacatures

Voor wie verder wil in de ICT

Vacatures

ICT servicedeskmedewerker 32 - 40 uur


Over LanSolutions:
LanSolutions in Wateringen is een innovatieve en dynamische ICT-dienstverlener. Met een team van 10 enthousiaste medewerkers wordt de ICT dienstverlening aan bedrijven in West-Nederland gefaciliteerd. De dienstverlening van LanSolutions is zeer gevarieerd met als rode draad de totale ontzorging van de onze klanten op het gebied van ICT. De medewerkers van LanSolutions zijn gedreven, ondernemend en altijd gericht op het behouden en uitbreiden van een zeer tevreden groep klanten. De bedrijfscultuur van LanSolutions is te beschrijven als informeel, collegiaal en familiair. Het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het tonen van ondernemerschap zit in het DNA van LanSolutions en zijn medewerkers.

Wat wij je te bieden hebben:
Hoe zorg ik er voor dat de klanten van LanSolutions tevreden zijn en gemakkelijk gebruik kunnen maken van alle facetten van onze dienstverlening? Dat is de uitdaging die ons team dagelijks aangaat, want technische support leveren is een vak apart!
In je rol als ICT servicedesk medewerker komen onze klanten bij je met de meest uiteenlopende vragen, van het aanmaken van een account of mailbox, tot het remote servicen van gebruikers en servers op vestigingen van de klant. Het komt allemaal aan de orde. Tevens ben je primair verantwoordelijk voor het zelfstandig oplossen van alle binnenkomende incidenten en wijzigingsverzoeken. Er is volop ruimte voor het ontwikkelen van kennis in een breed ICT werkgebied.
Je bent het visitekaartje van LanSolutions en bemiddelt tussen klanten, interne afdelingen en derde partijen. Je beseft de waarde van 'een klant' en neemt initiatieven om tot een professionele zakelijke dienstverlening te komen naar de klant toe. Naast een gedegen en uitgebreide technische kennis beschik je dan ook over sterke communicatieve en analytische eigenschappen voor het leveren van zowel de 1e als 2e lijns support. Je werkt samen in een team van circa 5 andere ICT professionals die klanten in de regio Den Haag, Westland, Rotterdam, Gouda en Leiden ondersteunen en geen uitdaging uit de weg gaan. Door samen met de gebruiker en het ICT team mee te denken los je alle problemen snel en efficiënt op.

Perspectief en doorgroeien:
LanSolutions wil graag in zijn personeel investeren. Dit betekent dat je de kans en ruimte krijgt je kwaliteiten te ontwikkelen op onze support afdeling. Deze groei ondersteunen we met passende trainingen en opleidingstrajecten.
Taken:
· Zelfstandig kunnen bijhouden, verwerken en bewaken van alle binnenkomende calls
· Actief bewaken en het bijsturen van: reactie en oplostijden, gemaakte afspraken en kwaliteitsniveau van oplossingen van zowel eigen collega's als derde partijen
· Doorvoeren van efficiencyslagen op het gebied van klantcontact en servicelevering
· Monitoring van netwerk en systemen
· Uitvoeren van regulier (virtueel) serverbeheer en remote preventief onderhoud
· Beheren van de backup software en omgevingen van klanten
· Het installeren en beheren van client computers voor klanten (pc's, laptops, thin clients)
· Het doorspelen van commerciële kansen aan de afdeling Verkoop

De ideale kandidaat:
· Heeft HBO werk- en denkniveau (en minimaal afgeronde MBO IT opleiding)
· Heeft minstens drie jaar ervaring in soortgelijke helpdesk of servicedesk positie
· Heeft uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
· Beschikt over de nodige overtuigingskracht en adviesvaardigheden
· Aantoonbare IT kennis op het gebied van MS-cliënt, server, exchange, office, netwerkcomponenten (switches, routers, firewalls). Certificaten zijn een pré
· Leert snel en wil graag nieuwe zaken leren
· Heeft een proactieve beroepshouding en past in het team
· Is incidenteel ook buiten normale kantooruren beschikbaar
· Woonachtig binnen 25 km vanaf Wateringen

Herken je jezelf hierin? Reageer dan snel via info@lansolutions.nl en maak in je motivatie duidelijk waarom jij voor deze functie geschikt bent en voeg je CV bij.